torsdag 26. november 2009

El Clasico 29.11 Barca-RealM

El Clasico- verden største fotballkamp utenom VM. Dette er ikke bare de to beste lagene i Spania mot hverandre. Dette er MAdrid mot BArcelona, Katalania mot MAdrid, Katalansk mot Spansk, hatet mot Franco, kapringen av DiStefano og den mest sette fotballkampen i Europa.

Og som alltid hagler det rykter om skader, sykdom og det som verre er fra begge lag, den psykologiske kampen før kampen er intens og i år med et touch av svineinfluensa. Både Real og BArca viste nok deler av sitt taktikkeri i midtukekampene da hhv Ronaldo, Zlatan og Messi ble satt på benken som backup dersom det ikke skulle gå veien utpå banen. Vi får nok heldigvis se alle tre på banen på søndag!

For Barcelona fansen var det nok oppmuntrende å se BArcelona spille god fotball og periodevis nærmest overkjøre Inter på hjemmebane, fullt så fornøyde er nok ikke Real fansen etter middelmådige 1-0 seier mot lille Zurich.

Statistisk sett, har Real Madrid et overtak. Helt tilbake til La Liga-oppstart i 1929, har det totalt blitt spilt 154 kamper. Real Madrid har vunnet 68 kamper, Barça har vunnet 60 og 30 har endt uavgjort (hentet fra Wikipedia). Barça har scoret 242 mål - nøyaktige 20 mål færre enn Real Madrid (262). Real Madrid topper tabellen etter helgas resultater, men ikke med mer enn ett poeng.

Kampen går kl 21 på søndag 29.november. Pælm ut kona, katta og ungene- og nyt!