torsdag 9. juli 2009

De Norske EM-byene er.....

OPPDATERT
Det ble Oslo, Lillestrøm, Stavanger og Trondheim.

Skandale at Bergen er utelatt??? Jeg bommet grovt ihvertfall....
********
Norge og Sverige søker som kjent om EM 2016- i den forbindelse må Norge kunne stille 4 stadioner med 30 000+ kapasitet. Det er allerede "bestemt" at Oslo (naturlig nok) får stadion med 50 000 kapasitet dersom vi får EM. Det store spørsmålet er hvem av Lillestrøm, Stavanger, Trondheim og Bodø som får de resterende 3......

Lillestrøm ligger visstnok godt an, bla pga planer om en 44 000 kapasitets stadion..... dette er tull etter min mening. Lillestrøm og Oslo er jo "samme by", og 2 slike i Norsk målestokk "gigastadioner" en halvtime-time fra hverandre er hinsides.

Videre mener jeg Trondheim er helt selskreven sammen med Bergen om en stadion på 30 000+. Dette er størrelsesmessig by nr 2 og 3 i Norge, og begge har jevnlig fulle stadioner med kapasitet på hhv ca 21 000+ og 17 000+ (HAr ikke de nøyaktige tallene her, det varierer jo fra Norsk og internasjonale rgler ogs).

Slik jeg ser det er det egentlig et spm om hvor den 4. skal ligge evt- Stavanger eller Bodø. Stavanger har større folkemengde rundt seg, særlig viktig mtp gjenbruk. Stavanger har også stor flyplass, stor aktiv havn og gode forbindelser både sørover til Kristiandsand, østover til oslo (det bygges mye motorvei her for tiden) og også Nordover mot Haugesund og Bergen. (Ca 2t reise til Haugesund, ca 4t til Bergen med bil/buss) Stavanger har 12-15 000 siddiser på kamp annenhver helg, i Bodø er det 3-5000....

Bodø derimot- det er mer eksotisk, man får med NordNorge også..... men hvilken gjenbruk får man på en stadion med 30 000 kapasitet i Bodø da......

Hva mener Dere- legg gjerne inn en kommentar med Dere 3 foretrukne etter Oslo.

Se Primera, Serie A, Championship på web-tv, gratis registrering er alt som skal til hos UNIBET

MEDIA
vg vg tv2 vg db vg tv2 db tv2 vg

6 kommentarer:

 1. Bodøs planer innebærer et permanent stadion med kapasitet på 15.000. Gjenbruket her vil da ikke være et problem.

  Det aller viktigste med Bodø er at byen kryder en Norsk/Svensk søknad - den tilfører noe eksotisk, som kan bli et trumfkort i konkurransen mot Italia, Frankrike og andre nasjoner.

  SvarSlett
 2. Det endrer vel bare saken litt- hvilke arrangementer i Bodø drar mer enn 5000 egentlig?

  Men det "eksotiske" er absolutt et godt poeng, fotball forbi polarsirkelen, nordlys ig hele pakken- ser for meg noen flotte tv-reklamer :)

  SvarSlett
 3. Det er mye folk som skal til og fra disse arenaene. Lillestrøm ligger mer sentralt enn noen av de øvrige søkerbyene - inkludert Oslo. Hovedbanen mellom Oslo og Stockholm har holdeplass i Lillestrøm. Toget til Oslo S tar 12 minutter og til Gardermoen enda mindre.

  Norges Varemesse ligger i Lillestrøm og byen har hotellkapasitet som er dimensjonert for de store messene der. Det samme gjelder parkeringsmuligheter.

  SvarSlett
 4. Hedmark Høyre er egentlig Lasse Gulbrandsen. Klarte ikke å endre det.

  SvarSlett
 5. Ja men da får de legge 50 000 stadionen i Lillestrøm da ;)

  De kan ikke legge 2 av 4 så nær hverandre i/ved Oslo, da får vi snart slutte å sponse østlandet vi her vest og nord :)

  SvarSlett
 6. For meg er det tre opplagte arrangørbyer utenom Oslo. Trondheim, Bergen og Stavanger.
  Hvorfor kan du lese her:
  http://www.fotballblogg.net/em-norge-sverige

  SvarSlett