onsdag 29. juli 2009

Topp 5 Premier League 2009/2010

Da er det faktisk bare drøye 2 uker til PL starter igjen folkens, og vi gleder oss! Det er på tide å begynne å spå sesongen, selv om overgangsmarkedet ikke er stengt enda, er nok de fleste av de store overgangene unnagjort. Jeg begynner med en kikk hos Europas største bookmaker UNIBET for å se hva de mener-slik tipper de toppen/vinner(odds i parentes):

Manchester United 5.5
Chelsea 5.5
Liverpool 7.5
Arsenal 8.5

Nærmeste under:
MAnchester City 11
Everton 17

UNIBET holder altså MAnchester og Chelsea som like store favoritter, med Liverpool og Arsenal bak der. Og det er vel ikke akkurat noen bombe å spå disse 4 lagene på topp 4- men rekkefølgen er jeg mer i tvil om. La oss se på hva lagene har gjort på transfermarkedet:

ARSENAL
Inn: Thomas Vermaelen (Ajax, 10 mill. pund), Jamie Edge (Cheltenham, kompensasjon)
Ut: Emmanuel Adebayor (Manchester City, 25 mill. pund), Anton Blackwood (Tottenham, gratis), Abu Ogogo (Dagenham & Redbridge, gratis), Vincent van den Berg (Excelsior Maassluis, gratis), Amaury Bischoff, James Dunne, Rui Fonte, Paul Rodgers, Rene Steer (alle frigitt), Toure (City)

Her er det lite inn og mye ut, og særlig Adebayor synes jeg det er merkelig det ikke er hentet ertsatter for. Nå er riktignok Wenger en ekspert i å hente rimelige spillere som løfter seg men allikevel- hvem skal banke inn de 20++målene Arsenal trenger fra sin toppspiss for å henge med i gullkampen?

CHELSEA

Inn: Jurij Zjirkov (CSKA Moskva, 18 mill. pund), Daniel Sturridge (Manchester City, kompensasjon), Ross Turnbull (Middlesbrough, gratis)
Ut: Mineiro (frigitt), Ben Sahar (Espanyol, 800.000 pund), Slobodan Rajkovic (Twente, lån), Jimmy Smith (Leyton Orient, gratis), Lee Sawyer (Southend, lån), Frank Nouble (West Ham, gratis), Morten Nielsen (AZ Alkmaar, gratis)

Rolig sommer for Chelsea om vi ser bort fra ståket rundt Terry. Spennende nysignering i Jurij. Stabilt lag er aldri feil.

LIVERPOOL
Inn: Glen Johnson (Portsmouth, 17,5 mill. pund), Chris Mavinga (Paris St. Germain), Aaron King (Rushden & Diamonds, ukjent sum)
Ut: Sami Hyypiä (Bayer Leverkusen, gratis), Jermaine Pennant (Real Zaragoza, gratis), Sebastian Leto (Panathinaikos, 3,5 mill. pund), Paul Anderson (Nottingham Forest, 250.000 pund), Jack Hobbs (Leicester, 400.000 pund), Astrit Ajdarevic (Leicester, gratis), Ryan Flynn (Falkirk, lån), Ronald Huth, Godwin Anti, Miki Roque, Gary MacKay-Steven (alle frigitt)

Glen Johnson spennende inn for Liverpool, men tapet av Sami kan bli kostbart for en ikke altfor bred Liverpool stall. Men dersom det ikke forsvinner flere nå våger jeg påstanden at Liverpool har gjort det bra (dvs ikke blitt svekket for mye) på markedet i sommer.

MANCHESTER UNITED
Inn: Michael Owen (Newcastle, gratis), Antonio Valencia (Wigan, 18 mill. pund), Mame Biram Diouf (Molde, opp mot 5 mill. pund), Gabriel Obertan (Bordeaux, 3 mill. pund), Sean McGinty (Charlton, ukjent sum)
Ut: Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 80 mill. pund), Carlos Tévez (utløpt låneavtale), Fraizer Campbell (Sunderland, 3,5 mill. pund – kan stige til 6 mill. pund), Manucho (Real Valladolid, ukjent sum), Lee Martin (Ipswich, 2 mill. pund), Richard Eckersley (Burnley, ukjent sum), Rodrigo Possebon (Sporting Braga, lån), Daniel Galbraith (Hibernian, gratis)

JA hva skal vi si om dette da? Tapet av PL beste spiller de siste 2-3 årene blir merkbart, og at Tevez forsvant var heller ikke bra. Spennedne med Owen som jeg har tro på, men ellers er det rimelig skralt inn for en klubb av MU kaliber. Som nordmann blir det morsomt å se hvordan Moldes stjerne klarer seg, og Valencia er også lovende- men dette blir for tynt kontra det som forsvant Alex.....

Og så tar jeg med INN-lista til

MANCHESTER CITY

Inn: Emmanuel Adebayor (Arsenal, 25 mill. pund), Carlos Tévez (25 mill. pund, MSI), Roque Santa Cruz (Blackburn, 18 mill. pund), Gareth Barry (Aston Villa, 12 mill. pund), Stuart Taylor (Aston Villa, gratis), Nils Zander (Schalke, ukjent sum), Toure(Arsenal)

Disse gutta mener alvor, her er det nok offensiv slagkraft til å hente opp igjen Hood og senke den igjen :)

Så over til min rangering- begrunnelse under:

1. Liverpool
2. Chelsea
3. Manchester United
4. Manchester City
5. Arsenal

Dette ble en topp 5- altså en utenom CL- men jeg tror det blir en tung sesong for Arsenals fan i år- de har rett og slett ikke nok offensiv slagkraft slik jeg ser det. City derimot har slagkraft så det holder, og klarer de holde noenlunde tett bakover blir dette veldig spennende. Med kjøpet av Toure har de styrket seg kontra Arsenal defensivt også.

Liverpool vinner! De beholder i stor grad samme gode mannskap som ifjor, og dersom Spesielt Torres og Gerrard holder seg skadefrie tror jeg dette blir året Pondus og mange andre har ventet på. Riktignok virker også Arbeola å være på vei til Real MAdrid, men sålenge Alonso blir ser jeg ikke på det som altfor viktig. Chelsea har også beholdt samme laget i stor grad, og tjener på det. Cech, Terry, Lampard, Anelka- her er det topp kvalitet i alle ledd. United derimot har mistet mye av sin slagkraft, Rooney, Berbatov og Owen er ikke det samme som Rooney, Tevez og Ronaldo. Giggs blir faktisk viktigere i år enn ifjor tror jeg, påtross av grånende hår. Herlig spiller forøvrig. Mye avhenger av at Owen og Berbatov lykkes, bakover er det solid med Vidic og Rio som bautauer i midten, og en spennende midtbane hvor bla Fletcher virkelig har tatt steget.

Hva mener Dere?MEDIA
vg db db vg tv2 db db tv2 tv2 tv2


Søkeord:
Premier league, arsenal, Liverpool, Chelsea, Aton Villa, Manchester City, Manchester United, champions League

6 kommentarer:

 1. Har ikke Arsenal nok offensiv slagkraft? de har kanskje den raskeste spilleren i PL Theo Walcott. Andrey Arshavin er topp fem beste tekniske spillerene i PL, Robin van Persie gjorde kanskje sin beste sesong i Arsenal noensinne forrige sesong. De Har Eduardo som sikkert kommer til å hevde seg i år, å ikke minst Nicklas Bendtner som ser ut til å komme en god sesong i møte, han har scoret fire mål på to kamper i oppkjøringen 2009.

  SvarSlett
 2. Jeg er enig i at Arsenal kommer til å slite i år.
  Greit, de har masse kvalitetsspillere men de mangler allikevel den som kan score 25-30 mål og holde dem helt i toppen.
  United på sin side blir selvfølgelig litt svekket men jeg har allikevel tro på at Berbatov kommer til å ta ansvar sammen med Rooney. Owen tror jeg er en av de største genistrekene Fergie har gjort og Valencia har jeg tro på at vil bli en hit på Old Trafford.

  Hvis LFC klarer å tette igjen bakover vil de nok være med å kjempe om ligagull.
  Chelsea har et veldig stabilt og bra lag, men veldig mye avhenger av om Lampard og Drogba har en god sesong, så vi får se.

  Min spådom:

  1. Chelsea / United
  2. United / Chelsea
  3. Liverpool
  4. Arsenal
  5. City
  6. Aston Villa

  SvarSlett
 3. Ikke glem Anelka for Chelsea- blid og i form er han verdensklasse.

  SvarSlett
 4. Liverpool kommer ikke til å klare det i år - heller. Grunnen er at de fortsatt ikke har klart å hente en verdig spissmakker til Torres. Gerrard må brukes på midten, nå som Alonso går til Real.

  SvarSlett
 5. Arsenal mangler offensiv slagkraft er det dummeste jeg har hørt. Før eduardo ble skadet startet han 22 kamper og kom innpå 9 kamper, da er det vanskelig å score 20 mål, han scorte 12, spiller han 40 kamper blir det 20+.Van persie scorte 11 mål på 24 kamper fra start og kom innpå 4 kamper, det er ikke nok, men man må ikke glemme at han har 11 assists også. Denne mannen startet også 2007/08 sesongen med sju mål på ti kamper så han har det i seg, må bare holde seg skadefri før han starter, i fjor ble han slengt inn på banen før han hadde kommet seg i kampform pga manglende alternativ, sånn er ikke situasjonen i år hvis ikke van persie skader seg og beinet til eduardu går igjen. Det at adebayor ble solgt ser jeg på som en forsterkning for arsenal og hvis han får spille i city så svekker det dem, han lever ikke for å score mål, han lever for å gå i offside. Arsenal er sterkere i år enn i fjor, bortsett fra i midtforsvaret, der er det skralt og de kommer til å søle vekk mange poeng. Vermaelen er sikkert god, men arsenal har solgt toure og må erstatte han, førstnevnte ble nok kjøpt inn for å ta plassen ved siden av gallas, ikke for å erstatte toure som spilte på HB store deler av fjoråret, han hadde vi trengt i midtforsvaret, men wenger vet vel best. Denilson som defensiv midtbanespiller har ikke vært helt bra til tross for veldig høy passningsprosent, han er for liten og kan ikke være bølla på banen slik som vieira og keane var, og det trenger alle lag og spesielt arsenal for ingen på midtbanen veier over sytti kilo. teknikken finns i arsenal, men fysikken er borte. Keeperen til arsenal er god han, det er bare det at de 3 andre store og city har meget bedre keepere. arsenal gjør det bra, liverpool gjør det bra chelsea gjør det bra, united kommer på fjerde femte eller sjette, villa er der oppe og kanskje everton. City kan du ikke mene at kommer til å blande seg inn, de kjøpte førsteklasses spisser i fjor som ikke leverte, men de er gode, i år har det blitt annenrangs spisser. adebayor og santa cruz eller robinho og jo, jeg vet hvilke av disse jeg ville hatt i arsenal, de brasilianske kunstnerne, de andre har bra fart men de mangler ferdigheter med ball og har dårlig skuddprosent. Tevez nevner jeg ikke for han tror jeg ikke kommer til å spille mange kampene før han blir benka, hadde han vært en naturlig målscorer så hadde han puttet flere mål i united. Det kommer også til å bli dårlig stemning hos city når dem har 9 spisser som kostet over 15 mill pund og seks av de kommer til å sitte på benken stort sett, er du vært sånne summer skal du spille. United, chelsea og arsenal gjør ikke sånne feil, der er det 2 kanskje 3 veldig gode spisser og nr 4 og 5 er talenter i utvikling.

  SvarSlett
 6. Hva med outsideren Everton? Da tenker jeg outsider til å komme inn blandt topp 4.
  Ingen store utskiftninger, flere spillere er på vei tilbake fra skade. Tenker da på Yakubu som bøtter inn mål når han er i form og Arteta, som kanskje er den mest undervurdert spilleren i PL. I tillegg har Moyes hentet inn brasilianeren Jo,som jeg tror bare blir bedre og bedre. Fra før har laget et av de bedre forsvarene i ligaen. Selvfølgelig merkes det at Jagielka er ute til november, men Lescott og Yobo har vist at de kan. Framover har jo Saha stort potensiale om han holder seg skadefri og Fella med håret er fortsatt ung og utvikler seg stadig. Det gjør også PL kanksje mest spennende unge spiller, Rodwell. Om man også nevner Cahill, Pienaar, Howard og Baines.......ja, så tror jeg at de nok en gang blander seg tett opp til de 4 store. Håper virkelig City får seg en på trynet. Jeg synes det blir helt feil å kjøpe seg til suksess i løpet av EN sommer. Tror uansett de får problemer med å få et samspilt lag. Dessuten tror eg ikke City har spillere som er villig til å blø for drakta. Aner jeg en liten flopp og en plassering nede på 6-7 plass? Med slike investeringer må jo det regnes som en fiasko!

  Jeg hadde forøvrig troa på at Liverpool kanskje skulle komme til å vinne ligaen igjen denne sesongen, men etter alt styret med spanjolene og da i særdeleshet Alonso, som jeg tror blir svært vanskelig å erstatte. I tillegg har Mascherano ytret at han...eller kanskje rettere sagt fruen, ikke trives i Liverpool by. Tukter man Gerrard og Torres er det ellers ikke så veldig mye å skryte av i spillermatriellet. En skade på en av de to, så vil man merke at laget er alt for avhengige av disse to og samspillet mellom de.

  At Gerrard ikke blir dømt etter å ha `hooket` en fyr som åpenbart ikke var i stand til å forsvare seg etter albuen han fikk fra Gerrards kompis, er for øvrig helt latterlig. At en dommer kan si at det var i selvforsvar er enda mer latterlig. Hadde dette vært i Norge, så hadde han ikke blitt frikjent.

  Men uansett. Jeg har troa på Chelsea denne sesongen. Tett fulgt av United.

  Tottenham flopper som vanlig. Iallefall i forhold til den sedvanlige `høy-på-pæra`- fansen til spurs tror. De tipper jo spurs blant de 4 beste hver sesong. Makan!

  Jeg gleder meg og håper fotballen kommer i høysetet og ikke alle sjeikene med fantasipenger.

  Det blir iallefall spennende å se.

  SvarSlett