mandag 6. juli 2009

La Liga overgår Premier League 2009-2010

Ser vi bort fra Barcelona har de engelske lagene vært overlegne i CL siste årene (og i antall var de det også i 2009). Lag som Milan, Inter, Bayern Munchen, Lyon, Real Madrid mfl har skuffet igjen og igjen, mens engelske lag (særlig Chelsea, Liverpool og MAnU) har levert år etter år. Dette er ikke bra for fotballen- CL genererer enorme inntekter, billetter, prispenger, sponsorer, TV-avtaler mm. De beste blir de rikeste og de rikeste blir de beste- eller var det andre veien? Man kan lure....

Men nå skjer det noe- noe stort. Og jeg tenker ikke bare på Barcelona som med sin trippel-triumf 2009 solid plantet seg øverst på pallen over verdens fotballklubber, jeg tenker heller ikke bare på Real Madrids hinsides sommershopping, som pr.dd er på ca 2.3 milliarder- and still counting..... Det jeg tenker på har noe med forventninger å gjøre, spilleglede, fotballens sjel rett og slett.

For mens PL de siste årene har hentet flere og flere av verdens aller beste til fotballøya begynte plutselig vannet å renne oppover denne sommeren. Riktignok godt pumpet oppover av Real MAdrids tilsynelatende uttømmelige pengesekk men dog.

Spillere som Kaka, Ronaldo, Benzema vil ikke bare heve interessen for Primera, de vil heve kvaliteten også. MAnCity, United og andre pengesterke engelske klubber må se langt etter de aller beste denne sommeren - mens flere av de beste på egne lag mumler om kaldt vær og mangel på trofeer. (Siste i rekken er Fabregas).

Men fotballen skal spilles og trofeer skal vinnes, men som fan av Spansk fotball gleder jeg meg ihvertfall til en ting- det blir mye mer spansk fotball i alle kanaler fremover. Så får jeg heller tåle at mye nok vil dreie seg om Ronaldo, slik det i sin tid gjorde om Beckham. Såpass skal jeg tåle for at flere skal få øynene opp for Europas mest underholdende fotballiga.

Følg gjerne med på mitt TIPPEPROSJEKT jeg er pr.nuh i pluss :)MEDIA
tv2 db tv2 vg vg tv2 tv2 DB tv2 TV2 TV2 TV2 VG VG

2 kommentarer:

 1. At Real Madrid kjøper inn Kaka, Ronaldo og Benzema vil ikke heve interessen for Primera eller Real Madrid . Men det vil blir mer fokus i media på Primera. Primera vil ikke bli bedre som liga, fordi Real Madrid og Barcelona vil bli ensom i toppen. Mens de andre lagene ligger lavt på tabellen.

  Primera vil nok ikke bli bedre liga enn Premier League. Første grunn er fordi Premier League har et mye høyere nivå på tempo , kvalitet og fysikk når man ser på helheten av ligaen. Det nevnte Pires etter overgangen fra Arsenal til Villareal , at det var mer komfertabelt for hans spillestil til å spille i en liga med roligere tempo.

  Det er mange flere profiler i Premier League enn hva det er i Primera. Det er kanskje større stjerner i Real Madrid og Barcelona. Men det er helheten som teller. For det blir ikke større interesse for Tippeligaen i Norge selv om RBK for 2 mrd i pengboka å handle spillere for. Ofte er det tradisjoner , historie og tilhørighet til klubben som skaper interesse .

  Det blir spennende å se årets Real Madrid lag. For jo flere profiler , jo større utfordringer er det for å få laget til å fungere. Lykke til Ronaldo !

  SvarSlett
 2. Mye fornuftig her Andreas, men er litt uenig med deg spesielt på første setningen din. Vet ikke om du husker når Beckham kom til Real Madrid, det sirkuset det var og interessen det ga bla med TV-dekning, primera i TV2 mm, RealM satte rekorder i draktsalg, billettinntekter i Asia osv osv etterpå- og CR er ikke mye mindre enn Beckham - om ikke den ebste så blant de beste, og definitivt den mest diskuterte spilleren i verden idag.

  RealM og Barcelona var suverene i år også, men bla Torres har jo hevdet at det er mindre forksjell på de beste og de dårligste lagene i Primera kontra PremierL. Men kan jo bli avgjørende hvor bla endel av de gode spillerne RealM slipper går - havner f.eks 2-4 av de beste nederlenderne deres i andre spanske klubber vil det være bra. Men dersom alle går ut av Spania samttidig som barca/RealM og utlandet henter de ebste fra de resterende spanske klubbene er det ikke positivt for bredden i Spansk fotball nei.

  Takk for dine gode kommentarer!

  SvarSlett