mandag 28. september 2009

Rosenborg seriemestre og en skandale uten sidestykke?

28.juni hadde jeg et blogginnlegg som het "Rosenborg vinner og Lyn rykker ned?" og vi vet nå at dette slår til. RBK er allerde seriemestre og Lyn har bare en teoretisk mulighet til å overleve, og knappt det......

Gratulerer RBK med gullet, 26 kamper uten tap viser med all tydelighet hvem som er best i Norge anno 2009, håper Dere tar det med Dere ut i Europa neste år, det trenger vi!

Men hvem rykker ned sammen med Lyn? Det er her årets skandale kan være på vei. For selv med bare 4 kamper igjen trues Lyn av konkurs, og må ha orden før torsdag. Dersom klubben slås konkurs trues det med at alle kamper Lyn har spillt strykes. Dette er selvsagt helt hinsides. Skal Aalesund f.eks (som vel har 6 poeng mot Lyn i år) rykke ned fordi Lyn går konkurs? Skal det bli sånn at Aalesund faktisk kan bli nødt til å gi Lyn penger fordi det blir billigere enn å evt rykke ned???

Her må NFF ta tak, det er spilt 26 serierunder, det er 4 igjen- det går an å holde hodet kaldt til 30 runder er spillt, så får det som skjer med Lyn bare skje med Lyn.

OBS: legger til litt tilleggsinfo 29.9-kanskje ikke alle som vet det:
Den største av kreditorene er NFF gjennom de to datterselskapene UBC (Ullevaal Business Class) og Ullevaal Stadion Idrett, som skal ha cirka 5,5 millioner kroner utestående.

Se kamper fra Serie A, La Liga ,Europaligaen, Championship, League 1, League 2 treningskamper, VM-kvalik mm mm gratis på web-TV
For å se kampene må du opprette en konto (gratis) hos UNIBET


MEDIA
tv2 vg tv2 vg vg db vg db vg vg db db db vgg vg vg tv2 db db db vg vg db vg tv2 db

8 kommentarer:

  1. Helt enig, 4 kamper må det vel gå an å få spilt.

    SvarSlett
  2. Og hvem skal spille de kampene?. Går Lyn konkurs existerer ikke laget lenger og spillerne er øyeblikkelig fristilt.

    SvarSlett
  3. Jeg synes det er ganske fair at Lyns kamper strykes hvis/når klubben går konkurs. Hvis Aalesund taper på det, kan de takke seg selv for at de ikke har tatt nok poeng. De er sin egen lykkes smed. Hva gjelder Lyn er det FC Lyn Oslo som går konkurs, og ikke gamle, ærverdige SFK Lyn. Lyn kan ha godt av å starte opp i lavere divisjoner, bygge opp en bedre og mer edruelig organisasjon etter tyve år med nesten konstant økonomisk rot, flytte fra Ullevaal til Bislett (som er nærmere der Lyn opprinnelig startet), gjenvinne vestkanten og slutte å fri til områder som tradisjonelt tilhører Vålerenga, droppe det overambisiøse og kunstige navnet FC Lyn Oslo og gå tilbake til bare Lyn, dra nytte av den kanskje beste ungdomsavdelingen i Norge. Lyn kommer til å reise seg. Hovedstadsfotballen trenger øst-vest rivaliseringen mellom Vålerenga og Lyn. Lillestrøm kan aldri ta Lyns plass som Vålerengas erkerival.

    SvarSlett
  4. MArtin:
    Husk at NFF er Lyns største kreditor, to av NFF sine datterselskaper skal ha 8 av de 17 millionene Lyn må skaffe.

    SvarSlett
  5. @ Tom: Det er jo nettopp det som er poenget. Aafk har klart å ta 6 poeng mot lyn. Godset har bare tatt 1. (Siste kamp ikke spillt, kan maks ta 4 poeng.)
    Glimt har tatt 3 poeng og Fredrikstad 3. (Siste kamp ikke spillt, kan maks ta 6 poeng)

    Ergo straffes Aafk for at de var gode nok til å slå Lyn over to kamper og ta 6 poeng mot dem, mens spesielt Glimt og Godset vil tjene på at de ikke var gode nok til å ta full pott mot Lyn.

    I tillegg så vil lagene som ikke har spillt mot Lyn enda få en ekstra pause den uken de skulle ha spillt mot Lyn, noe som vil gi dem en etterlengtet pause til å spare krefter. Dette kan også være avgjørende for hvem som rykker ned.

    Og hva med gule/røde kort på spillere i kamper mot Lyn? Skal de strykes? Hva da med de som allerede har sonet karantene for disse kortene? Skal de kampene spilles om igjen fordi resultatet kunne blitt annerledes dersom vedkommende ikke hadde hatt karantene?

    Hva med Cupen. Om Lyn slo noen ut av Cupen, skal det resultatet også strykes? Må vi spille cuprunder om igjen da? Slik at de lagene som røk ut mot Lyn skal få en sjanse til å gå finalen?

    Uansett hvordan man vrier og vender på dette så er det å stryke resultater veldig urettferdig mot de lagene som har vært gode nok til å slå Lyn, mens de lagene som ikke slo dem vil tjene på det. Da er det mye bedre å gi walkover i de gjennstående kampene. Urettferdig det også, men ikke i nærheten av å være så urettferdig som å stryke resultatene. På den måten så vil ihvertfall ikke de som har tatt alle poengene mot Lyn bli straffet.

    SvarSlett
  6. Enig med øyvind. KAmpene har gitt poeng, skader, kort osv. Skal mans tryke spillernes mål, kort, skader osv kanskje....?

    SvarSlett
  7. Skandalen er ikke at kampene blir annulert, hvilket er det eneste riktige. Den _virkelige_ skandalen er at Lyn i det hele tatt fikk innvilget lisens før sesongen. De økonomiske problemer var meget vel kjent før sesongen startet. NFF har hatt mer enn én anledning til å forhindre at man nå står i den situasjonen man nå gjør!

    SvarSlett
  8. @Øyvind:
    Hva med lagene som har gjenstående kamper mot Lyn?
    Hvor mange poeng skulle de få for kampene de ikke fikk spilt mot Lyn?
    Det blir ikke helt rettferdig uansett hvordan man enn snur og vender på det. Det mest rettferdige hadde, etter mitt skjønn, vært å fjerne alle Lyns kamper fra tabellen, samt at mål og antall minutter på banen i alle Lyns kamper fjernes fra spillerstatistikker. Lyns kamper kunne fått status som treningskamper, slik at gule og røde kort i kampene ville bli stående.

    Nå viste det seg at Lyn fikk avslutte sesongen, så problemstillingen er ikke lenger aktuell, men man burde forsikre seg i fremtiden om at klubber i toppsjiktet skal være garantert å kunne avslutte en påbegynt sesong.

    Ellers mener jeg den største skandalen ved Lyns forestående konkurs hele tiden har vært at Norge risikerer å miste sitt eneste skikkelige derbyoppgjør, kanskje for flere tiår framover. Verken Lillestrøm eller Stabæk kan fylle Lyns plass, i så måte. I Oslo har det historisk vært et klart skille mellom øst og vest, som er blitt gjenspeilet i oppgjøret mellom Lyn og Vålerenga. Jeg finner det ganske utrolig at hovedstadens to storklubber ikke har klart å ta skikkelig tak i øst-vest rivaliseringen som har potensiale til å være Norsk fotballs klart største enkeltoppgjør. Skal man få utnyttet Oslofotballens potensiale på toppnivå mener jeg det aller viktigste grepet som må gjøres er å finne en stadionløsning som gavner begge lagene. Slik jeg ser det må både Vålerenga og Lyn bort fra Ullevaal Stadion.

    SvarSlett