onsdag 9. september 2009

Terningkast Norge 2- Makedonia 1

Nok en hjemmeseier tiul Norge, og Drillos 50. landslagsseier som trener. Fint med en seier som avslutter en dårlig kvalik, også viktig med 3 poeng mtp seeding i fremtidig kvalik til EM.

Norge var suverent best i 1.omgang og helstad puttet allerede etter 90 sekunder etter svakt keeperspill og bra angrepsfotball av Norge. Faktisk var ikke MAkedonia med før vi passerte 60min, men da ble det plutselig spenning, de scoret i det 79.minutt og det var kamp igjen. Heldigvis berget vi 2-1 og hadde stolpeskudd på slutten ved Moldskred. Norge ble nr 2 i gruppa bak suverende Nederland, men klarte ikke havne blant d beste 2.er lagene.


Jon Knudsen: 5

Bunnsolid, trygg og soleklar førstekeeper.
Høiland: 4
Jevnt god, lykkes ikke helt fremover.
Wæhler: 4
God, men skaper et par farlige situasjoner utenfor 16 meter
Hangeland: 6
Bauta!
JA-Riise: 6
God defensivt, løper utrolig mye og scorer i 3.kamp på rad.
Hauger: 3
Anonym, men godkjent.
BH-Riise: 5
Løper mye, bidrar begge veier. SIkkert kort på midten.
Grindheim: 4
Jobber mye, forsvinner utover i kampen, Grei kamp.
Gamst: 6 BB
Løper mye, bevegelig fremme, flere gode målsjanser- svært positiv kamp av MGP!
Carew: 4
Vil men får det ikke helt til, binder forsvarsspillere og er viktig som oppspillspunkt. Bidrar også på defensive dødballer.
Helstad: 5
Scorer mål, lukter flere mål, typisk goalgetter. Bra kamp.



Se vm-kvalik mm gratis
For å se kampene må du opprette en konto (gratis) hos UNIBET
Også Primera Divison med Zlatan og BArca, Serie A, Championship mm står på sendeplanen.

FORELØPIG SENDESKJEMA



12.september
kl 18:00 Getafe-Barcelona
kl 18:00 Atletico MAdrid - Racing Santander
kl 18:00 Livorno-Milan
kl 20:00 Espanyol - Real Madrid
kl 20:45 LAzio-Juventus
kl 22:00 Sevilla - Real Zaragoza

13.september
kl 15:00 Inter-Parma
kl 15:00 Siena-Roma
kl 15:05 cardiff-Newcastle
kl 17:00 Deportivo La Couna - MAlaga
kl 17:00 Villarreal - Mallorca
kl 17:00 Tenerife - Osasuna
kl 17:00 Sporting Gijon - Almeria
kl 19:00 Valladolid - Valencia
kl 20:45 Genoa-Napoli

MEDIA
db db vg tv2 db vg

4 kommentarer:

  1. Når du skriver at Norge gjorde en dårlig kvalik, tar du åpenbart ikke hensyn til at Skottland var 2.seedet og Norge var 3.seedet i gruppen, så Norge gjorde det altså bedre enn forventet plaseringsmessig.

    Som du nevner, og som Db's kommentator ikke har fått med seg (surprise..), seedingen i VM/EM-kvaliker bestemmes av gruppeplaseringene de fire (?) tidligere kvaliker, og 2.plass er IKKE til "ingen nytte". Den bringer neppe Norge opp til 2.seedet til neste kvalik, men unna 4.seeding...

    Så kan man ergre seg over poengtapene mot f.eks. Island, i likhet med at dansker, grekere, sveitsere, tyrkere, ukrainere i dag ergrer seg over sine poengtap. Det er forbanna irriterende at presumptivt dårligere lag skal snike til seg poeng på den måten. Til ingen nytte...;)

    SvarSlett
  2. Ja, ingen forventet vel at vi vant denne gruppen- med dårlig kvalik mener jeg som du er inne på at man har tapt poeng man burde tatt, eller hadde i lomma. Litt som forrige kvalik mot f.eks Tyrkia....

    Takk for bra kommentar.

    SvarSlett
  3. Skjønner ikke hvorfor John fuckings Carew får spille kamp etter kamp! Han har visstnok klippekort til landslaget. Han har ikke noe nevneverdig teknikk, ikke har han fart heller. Greit at han er god på hodet, men det er ikke det landslaget trenger! Vi trenger en spiss som kan gjøre mye selv, a la Huseklepp, Moldskred, Nevland, Braaten. At han skal sammenlignes med f. eks. Solskjær, det er jo helt ut på jordet. Mannen presterer jo ikke! Han er bare god når han har spillere rundt seg som gjør hardjobbinga, slike som Ashley Young og Gabriel Agbonlahor. Sett ham ut i fra laget til han viser at han er i form på klubblaget sitt! Han er IKKE mannen Norge er avhengig av for seier. Han er rett og slett helt sinnsykt overvurdert! Man skal blø for drakta, noe du ikke gjør, Herr Carew!

    SvarSlett
  4. Mathias, Carew kan selvfølgelig ikke sammenlignes med Solskjær, de er helt forskjellige spilletyper. Og joda, Carew kan virke (og er muligvis innimmellom) lite motivert, men om du følger Carew - og kun ham - i en kamp, vil du se hvor mange forsvarsspillere han binder opp, dvs. motstanderlaget anser ham for å være "livsfarlig" i boksen.

    Dette gir Carews medspillere mere rom.

    SvarSlett